Page 8 - SIP22

Basic HTML Version

verslag
een voeding afwijkt van het gebruikelijke
voedingspatroon, des te beter die is vol te houden. Het
is vooral belangrijk voor mensen die gevoelig zijn voor
gewichtstoename.”
Volgens Seidell moet kennis over percentages
macronutriëntinname goed vertaald worden naar
concrete informatie voor de consument, zoals onder
andere het Voedingscentrum doet. In de ‘dieetwereld’
gebeurt dit volgens hem te weinig.
Optimale macronutriëntenverhouding voor goede
gewichtsregulatie:
§
Minder focus op verschillende macronutriënten;
§
Meer focus op voedingsmiddelen en
voedingspatronen bij gewichtshandhaving. Als het
om gewichtsreductie gaat, komen daar
calorierestrictie en meer beweging bij.”
Het zou de gewichtshandhaving ten
goede komen om het aandeel vet in de
voeding te verlagen en deze ruimte te
benutten voor verhoging van eiwitten.
8|
Regulering van het lichaamsgewicht
Suiker in perspectief, februari 2012