logo

 Onderzoek         Contact  FAQ

Nieuwe gegevens over de consumptie van toegevoegde suikers

Onlangs publiceerde Wageningen University een rapport met daarin gegevens over de inname van toegevoegde suikers. Hieruit blijkt dat Nederlanders gemiddeld 12 procent van hun energie uit toegevoegde suikers halen. Per dag is dit gemiddeld 71 gram.

Nieuwe cijfers over de consumptie van suikers

Kenniscentrum suiker & voeding heeft onderzoekers van Wageningen University gevraagd een voedingsmiddelentabel gericht op suikers te ontwikkelen. Met die nieuwe tabel wordt nu ook duidelijk hoeveel sacharose (suiker) en fructose Nederlanders eten.

Mythes over suiker en gezondheid wetenschappelijk onderzocht

Baarn, 27 februari 2009 - Er zijn nogal wat mythes over de invloed die suiker heeft op de gezondheid. Maar vele hiervan zijn onvoldoende wetenschappelijk onderbouwd. Dat is de conclusie van een studie gepubliceerd in het tijdschrift Obesity Reviews van maart 2009.

  • 1
  • 2

Nieuwsbrief: suiker in perspectief

sip42

Kinderen is het thema van ‘Suiker in Perspectief’ editie 42. De eerste 1000 dagen van een kind zijn bepalend voor de rest van zijn leven, vertelt prof. dr. Tessa Roseboom. ‘Er is geen gemakkelijke oplossing om de groenteconsumptie van kinderen te verhogen’, aldus onderzoeker Vera van Stokkom (Msc). ‘Maar kindervoorkeuren zijn te veranderen.’ Lees ook de interviews met onder andere dr. ir. Astrid Postma-Smeets over de Schijf van Vijf die jonge kinderen weinig speelruimte biedt en met prof.dr. Cor van Loveren: ‘Ik vind het opvallend dat mondgezondheid bij kinderen in de afgelopen jaren niet beter is geworden.’

Nieuwe Infokicks: informatieve filmpjes over suiker

Maakt suiker nu dik of niet? Is suiker verslavend? En waarom zit er eigenlijk suiker in voedingsmiddelen? Om uitleg en antwoord te geven op dergelijke vragen heeft Kenniscentrum suiker & voeding in samenwerking met wetenschappers op dit gebied een vijftal informatieve filmpjes gemaakt.

Bekijk alle infokicks

Informatiemap

informatiemapBent u diëtist, voedingskundige intermediair of beleidsmaker? Dan biedt de informatiemap van Kenniscentrum suiker & voeding u achtergrondgegevens zoals samenvattingen van wetenschappelijke literatuur, verschillende position papers en factsheets. Abonnees ontvangen enkele keren per jaar een update van (delen van) de inhoud.

Vraag gratis aan

deel deze pagina