Wat goed is voor de mens,
is ook goed voor de planeet
Hans Dagevos, senior onderzoeker aan
Wageningen University en lector aan
Hogeschool Inholland: ‘Het Voedings-
centrum heeft wat betreft het milieu
een grote sprong in de goede richting
gemaakt!’
Inhoudsopgave
|3
Suiker in perspectief, mei 2016
COLOFON
Suiker in perspectief is een uitgave van
Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publica-
ties zijn gebaseerd op wetenschappelijk
onderzoek en staan onder toezicht van een
onafhankelijk
e redactieraadvan deskundigen.
Ontwerp en realisatie:
Lexenzo, geeft vorm aan communicatie 'Ik vind dat er een grote stap vooruit is gemaakt' Annemieke van Ginkel over de Schijf van Vijf. Ze vindt dat er nog wel een vertaal- slag nodig is. ‘Laat de professionals nu zelf eerst bekijken hoe consumenten het in de praktijk oppakken.’ VOEDING IN HET NIEUWS - Geen relatie tussen dopamine- receptoren en BMI - ‘Weg met het vinkje’ nog niet gelukt! - Het portiegrootte-effect - Katan rekent af met zeventig voedingsmythes - Infokicks 28 20 16 18 25 COLUMN: BOB CRAMWINCKEL De smaak van gezondheid. 'Blindelings vertrouwen op de uitkomsten van een model is onverstandig' Ir. Gerard Kramer over het rekenmodel Optimeal®