Suiker in perspectief editie 33 | september 2015 - page 7

Goos Eilander, eigenaar van Trendbox, bureau voor strategisch
marktonderzoek, constateert dat de inhoudelijke voedingsboodschap
die via social media de ronde doet of door voedingsgoeroes wordt
verkondigd, vaak rammelt. Maar zegt hij: ‘Deze berichten kunnen
juist de interesse voor gezonde voeding wekken. Ze zetten de deur op
een kier. Aan de echte experts de taak om die deur op de juiste
manier verder te openen.’
GOOS EILANDER
Buig negatieve en
onjuiste berichten
om in iets positiefs
Geen melk, geen gluten, geen brood... Uit de social
media blijkt dat dergelijke negatieve berichten bij
de consument aanslaan. Terwijl communicatiedes-
kundigen zeggen dat een positieve boodschap beter
werkt, dus geen verboden en geen belerende vinger.
‘De negatieve boodschap slaat niet echt aan, althans
niet op lange termijn’, zegt Goos Eilander. ‘Een
negatieve boodschap trekt echter veel sneller onze
attentie. Hij komt weliswaar sneller bij de consument
Buig negatieve en onjuiste berichten om in iets positiefs
|7
Suiker in perspectief, september 2015
1,2,3,4,5,6 8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,...22
Powered by FlippingBook