Glucosestroop, geconcentreerd appelsap en
honing, waarom worden deze suikers niet
allemaal onder de noemer ‘suiker’ op het etiket
vermeld? En is het nodig om suikers in
vleeswaren te gebruiken? Lees het in deze
factsheet.
De nieuwe position papers en factsheets zijn als pdf te vinden op
onze website voor gezondheidsprofessionals:
www.kenniscentrumsuiker.nl onder het relevante thema. Er zijn
nog veel meer publicaties die u kunt raadplegen: suiker &
verslaving bijvoorbeeld, definities koolhydraten en suikers of
informatie over fructose. De informatiemap van Kenniscentrum
suiker & voeding bevat een gedrukt exemplaar van alle position
papers en factsheets. Nog geen informatiemaphouder? Vraag hier
de gratis informatiemap aan
Suikers op het etiket
(december 2015)
Infokicks
In samenwerking met Nederlandse wetenschappers
heeft Kenniscentrum suiker & voeding een aantal
informatieve filmpjes gemaak
t: infokicks .Zie hierboven bijvoorbeeld de infokick Suiker en
overgewicht met prof.dr.ir. Edith Feskens, hoogleraar
Voeding en Gezondheid in de levenscyclus,
Wageningen University. Wilt u in de toekomst op de
hoogte blijven van nieuwe filmpjes? Abonneer u dan
op o
ns YouTubekanaal. Website en informatiemapNieuwse position papers en factsheets!
|15
Suiker in perspectief, februari 2016
Factsheet Suikers op het etiket Glucosestroop, geconcentreerd appelsap en honing,waaromworden deze suikers niet allemaal onder de noemer ‘suiker’ op het etiket vermeld?