Table of Contents Table of Contents
Previous Page  2 / 18 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 2 / 18 Next Page
Page Background

2|

Inhoudsopgave

Suiker in perspectief, februari 2016

Inhoudsopgave

‘De suikersector wil deel van de oplossing zijn’ ‘De suikersector wil niet slechts een deel van het probleem van overgewicht en obesitas zijn, maar ook haar aandeel hebben in de oplossing’, zegt prof.dr.ir. Frans Kok. Hij is voorzitter van de recent geïnstalleerde Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding. ‘Ik denk dat het heel belangrijk is dat de kennis over suiker en de rol van suiker in de voeding wordt vergroot. Dat is ons primaire doel.’ Volg ons: www.twitter.com/suikerenvoeding Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Ethiek is heel actueel Ethiek is heel actueel en geen ver van mijn bed show, vindt prof.dr. Marcel Verweij, hoogleraar filosofie aan Wageningen University en lid van onder andere de Gezondheidsraad en de Central Research Ethics Advisory Group binnen Unilever. ‘In je werk ben je voortdurend bezig met ethische afwegingen, zonder je daar voortdurend van bewust te zijn. Of je nu in de spreekkamer adviseert, wetenschappelijk onderzoek doet, publiceert, of op sociale media actief bent, je moet steeds een antwoord vinden op de vraag: wat is goed voor de cliënt of consument? De belangen zijn groot: gezondheid is een groot goed. Bovendien hebben we ook een collectieve verantwoordelijkheid.’ 4 8