Table of Contents Table of Contents
Previous Page  2 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 2 / 32 Next Page
Page Background

2|

Inhoudsopgave

Suiker in perspectief, maart 2016

Inhoudsopgave

‘De suikersector wil deel van de oplossing zijn’ ‘De suikersector wil niet slechts een deel van het probleem van overgewicht en obesitas zijn, maar ook haar aandeel hebben in de oplossing’, zegt prof.dr.ir. Frans Kok. Hij is voorzitter van de recent geïnstalleerde Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding. ‘Ik denk dat het heel belangrijk is dat de kennis over suiker en de rol van suiker in de voeding wordt vergroot. Dat is ons primaire doel.’ Volg ons: www.twitter.com/suikerenvoeding Blijf op de hoogte: RSS feeds abonneer Bekijk ook de eerder verschenen nummers Ethiek is heel actueel Ethiek is heel actueel en geen ver van mijn bed show, vindt prof.dr. Marcel Verweij, hoogleraar filosofie (Wageningen University). ‘In je werk ben je voortdurend bezig met ethische afwegingen, zonder je daar voortdurend van bewust te zijn.’ ‘Diëtist: timmer aan de weg’ ‘Aan de ene kant denken huisartsen ‘voeding is simpel’ maar aan de andere kant vinden ze het zo ingewikkeld dat ze er niet aan beginnen, zegt prof.dr. Lisbeth Mathus-Vliegen. Er zijn succesvolle voorbeelden van diëtisten die goed en enthousiast samenwerken met huisartsen. Maar het kan beter.’ 75 jaar voedingsvoorlichting in Nederland In 1941 werd onder andere ‘het Voorlichtingsbureau van den Voedingsraad’ opgericht. Een interview met Tia Pijlman die alle versies van de Schijf van Vijf en Maaltijdschijf meemaakte. 4 15 8 12