Table of Contents Table of Contents
Previous Page  5 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 5 / 32 Next Page
Page Background

Sinds najaar 2015 is de Wetenschappelijke Raad

(WR) van Kenniscentrum suiker & voeding actief.

Die raad adviseert het kenniscentrum over inhoud

en beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de

communicatie, vertelt voorzitter prof.dr.ir. Frans

Kok, emeritus hoogleraar Voeding en gezondheid

(Wageningen University). ‘Los en onafhankelijk

van de WR heeft het kenniscentrum een bestuur

dat verantwoordelijk is voor het financiële beleid.

De WR-leden (zie kader) vormen een multi-

disciplinair team en als het nodig is consulteren

we externe deskundigen.’

Toegepast onderzoek

Kok vertelt dat de WR onafhankelijk is in haar

advisering. ‘We hanter

en de richtlijnen va

n de

Gezondheidsraad en zijn waar nodig kritisch ten

aanzien van de suikerindustrie en de suiker-

verwerkende industrie. Kenniscentrum suiker

& voeding wil een transparante en geloofwaardige

‘De suikersector wil niet slechts een deel van het probleem van over-

gewicht en obesitas zijn, maar ook haar aandeel hebben in de oplossing’,

zegt prof.dr.ir. Frans Kok. Hij is voorzitter van de recent geïnstalleerde

Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding. ‘Ik denk

dat het heel belangrijk is dat de kennis over suiker en de rol van suiker in

de voeding wordt vergroot. Dat is ons primaire doel.’

LEDEN VAN DE WETENSCHAPPELIJKE RAAD

Prof.dr.ir. Frans Kok

(voorzitter),

emeritus hoogleraar Voeding en gezondheid

(Wageningen University)

Annemieke van Ginkel-Res

(vice-voorzitter),

directeur Vialente bv en Nutri-akt

Prof.dr.ir. Wim Saris

,

emeritus hoogleraar Humane voeding

(Maastricht University)

Prof.dr.ir. Wim Verbeke

,

hoogleraar Agro-voedingsmarketing en

consumentengedrag, (Universiteit Gent)

Dr. Rik Heiligenberg

,

internist, Ziekenhuis Gelderse Vallei

Ing. Paul Mesters

(toehoorder),

directeur Productie, Suiker Unie

Dr.ir. Janine Verheesen

(toegevoegd secretaris),

directeur, Kenniscentrum suiker & voeding

‘De suikersector wil deel van de oplossing zijn’

|5

Suiker in perspectief, maart 2016