Sinds najaar 2015 is de Wetenschappelijke Raad
(WR) van Kenniscentrum suiker & voeding actief.
Die raad adviseert het kenniscentrum over inhoud
en beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de
communicatie, vertelt voorzitter prof.dr.ir. Frans
Kok, emeritus hoogleraar Voeding en gezondheid
(Wageningen University). ‘Los en onafhankelijk
van de WR heeft het kenniscentrum een bestuur
dat verantwoordelijk is voor het financiële beleid.
De WR-leden (zie kader) vormen een multi-
disciplinair team en als het nodig is consulteren
we externe deskundigen.’
Toegepast onderzoek
Kok vertelt dat de WR onafhankelijk is in haar
advisering. ‘We hanter
en de richtlijnen van de
Gezondheidsraad en zijn waar nodig kritisch ten
aanzien van de suikerindustrie en de suiker-
verwerkende industrie. Kenniscentrum suiker
& voeding wil een transparante en geloofwaardige
‘De suikersector wil niet slechts een deel van het probleem van over-
gewicht en obesitas zijn, maar ook haar aandeel hebben in de oplossing’,
zegt prof.dr.ir. Frans Kok. Hij is voorzitter van de recent geïnstalleerde
Wetenschappelijke Raad van Kenniscentrum suiker & voeding. ‘Ik denk
dat het heel belangrijk is dat de kennis over suiker en de rol van suiker in
de voeding wordt vergroot. Dat is ons primaire doel.’
LEDEN VAN DE WETENSCHAPPELIJKE RAAD
Prof.dr.ir. Frans Kok
(voorzitter),
emeritus hoogleraar Voeding en gezondheid
(Wageningen University)
Annemieke van Ginkel-Res
(vice-voorzitter),
directeur Vialente bv en Nutri-akt
Prof.dr.ir. Wim Saris
,
emeritus hoogleraar Humane voeding
(Maastricht University)
Prof.dr.ir. Wim Verbeke
,
hoogleraar Agro-voedingsmarketing en
consumentengedrag, (Universiteit Gent)
Dr. Rik Heiligenberg
,
internist, Ziekenhuis Gelderse Vallei
Ing. Paul Mesters
(toehoorder),
directeur Productie, Suiker Unie
Dr.ir. Janine Verheesen
(toegevoegd secretaris),
directeur, Kenniscentrum suiker & voeding
‘De suikersector wil deel van de oplossing zijn’
|5
Suiker in perspectief, maart 2016