Table of Contents Table of Contents
Previous Page  3 / 32 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 3 / 32 Next Page
Page Background

Inhoudsopgave

|3

Suiker in perspectief, maart 2016

COLOFON

Suiker in perspectief is een uitgave van

Kenniscentrum suiker & voeding. Onze publica-

ties zijn gebaseerd op wetenschappelijk

onderzoek en staan onder toezicht van een

onafhankelij

ke redactieraad va

n deskundigen.

Ontwerp en realisatie:

Lexenzo, geeft vorm aan communicatie Willy Gilbert over de diëtist als medebehandelaar In de praktijk kan het informeren over nieuwe voedingsontwikkelingen de samenwerking tussen huisarts en diëtist stimuleren, zegt Willy Gilbert, voorzitter van de DCN (Diëtisten Coöperatie Nederland). ‘Amerikanen maken het ongelooflijk ingewikkeld’ Prof.dr.ir. Daan Kromhout, voorzitter van de Commissie Richtlijnen goede voeding, ziet overeenkomsten en verschillen tussen de nieuwste Nederlandse en Amerikaanse richtlijnen goede voeding. De vaagheid in de Amerikaanse richtlijnen vindt Kromhout het meest opvallend. Nieuwe position papers en factsheets! Kenniscentrum suiker & voeding publiceerde de afgelopen periode weer een aantal nieuwe position papers en factsheets. Op zoek naar gegevens over diabetes mellitus of een overzicht van de adviezen over suikers in nieuwe voedingsrichtlijnen die vorig jaar zijn uitgebracht? Maak gebruik van de recente uitgaven die u hier vindt. NIEUWSFLITSEN - Voeding heeft geen prioriteit - Gluten of FODMAPs? - Onzinnig suikerexperiment - Ook nieuwe voedingsrichtlijnen in Zweden - Het uitsluiten van brood is niet zonder risico’s - Wetenschappers lijken steeds vaker te overdrijven - ‘Je bent wat je eet’ 18 24 20 29 Gastcolumn door Annemieke van Ginkel, directeur Diëtheek Worden de taken van de diëtist afgesnoept door gewichtsconsulent, huisarts of e-health? 22