Suiker in perspectief editie 34 | november 2015 - page 4

4 |
Richtlijnen goede voeding 2015
Richtlijnen
goede voeding
2015
4 november 2015 was het zover! De nieuwe
van de Gezondheidsraad
werden aangeboden aan minister Edith Schippers van
Volksgezondheid, Welzijn en Sport en staatssecretaris
Martijn van Dam van Economische Zaken. De kern
van het advies is om te eten volgens een meer
plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon.
Daarnaast zijn vijftien concrete adviezen over
producten opgesteld die verspreid in dit
nummer van ‘Suiker in perspectief’ zijn te
vinden. Lees de interviews over de richtlijnen
met bijvoorbeeld prof.dr. Frans Kok.
De gebruikelijke basisvoedingsmiddelen
zoals brood en zuivel worden in de
Richtlijnen goede voeding krachtig neergezet
constateert hij. ‘Dat neemt de wind uit de
zeilen van diverse voedingshypes en
bijvoorbeeld het gebruik van superfoods.’
Aan het woord komen ook hoogleraar Ingeborg
Brouwer (Vrije Universiteit Amsterdam), huisarts
Paul van de Vijver (Huisarts-opleiding Nederland)
en onder andere diëtist Corine Vernooij (Mens &
Motivatie, Leersum).
Suiker in perspectief, november 2015
1,2,3 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,...28
Powered by FlippingBook