Suiker in perspectief editie 34 | november 2015 - page 8

RICHTLIJNEN GOEDE VOEDING 2015
Het zijn mooie richtlijnen
Het format is totaal anders dan bij de vorige richtlij-
nen, merkt prof.dr.ir. Ingeborg Brouwer op, hoogleraar
‘Voeding voor gezond leven met speciale aandacht
voor vetzuren’ (Vrije Universiteit Amsterdam). ‘Voor
mij springt het advies ‘drie koppen thee per dag’ eruit,
de 15 gram noten vind ik ook bijzonder en het alco-
holadvies wijkt af van de vorige richtlijnen. Dat is nu
veel duidelijker.’ Brouwer vindt het mooie richtlijnen.
‘Minder dierlijke en meer plantaardige producten, één
keer in de week vis: daarover ben ik heel positief. Deze
richtlijnen komen ook dichter bij de gewenste ecolo-
gische richtlijnen, dat is gunstig. Het enige wat ik een
gemiste kans vind, is het zuiveladvies. Dat is te vaag,
het zou meer gericht moeten zijn. Op basis van wat we
weten over de vetzuursamenstelling is er voldoende
‘evidence’ om magere en halfvolle zuivelproducten te
adviseren.’ Over de richtlijnen voor vette producten is
ze wel tevreden. ‘De richtlijn op het gebied van vetten
Ja, ik ben tevreden over
deze richtlijnen, zegt prof.
dr.ir. Ingeborg Brouwer.
‘Maar een gemiste kans
vind ik het zuiveladvies.
Dat is te vaag, het zou
meer gericht moeten zijn.
Op basis van wat we we-
ten over de vetzuursamen-
stelling is er voldoende
‘evidence’ om magere en
halfvolle zuivelproducten
te adviseren.’
Suiker in perspectief, november 2015
8 |
Het zijn mooie richtlijnen
1,2,3,4,5,6,7 9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,...28
Powered by FlippingBook